google.com, pub-1602468277602108, DIRECT, f08c47fec0942fa0

KUP NAJTANIEJ

wtorek, 14 lipca 2009

Akcesoria w kuchni włoskiej

Niewątpliwie najbardziej popularnie włoskie dania to pizza i spaghetti. One same już wystarczyły, żeby kuchnia włoska stała się jedną z najpopularniejszych i najbardziej lubianych na świecie. W czym tkwi tajemnica tak oszałamiającego sukcesu?

Jak twierdzą niektórzy, gdyby rozebrać włoską kuchnię na czynniki pierwsze, okazałoby się, że jej potrawy są bardzo zdrowe i dodatkowo mają właściwości... uszczęśliwiające. Mnóstwo świeżych warzyw i owoców, świetnej jakości oliwa z oliwek i makaron. Przykładowo, gotowany al dente zawiera złożone węglowodany, które pobudzają produkcję endorfin, hormonów szczęścia. Ten proces wzmaga się w obecności kolorów, słońca, zapachów, pięknych widoków. Oto cały sekret.

Ale przygotowanie włoskich potraw to nie tylko znajomość tradycyjnych przepisów. Sztuka kulinarna wymaga również obecności pewnych niezbędnych akcesoriów. Oto one.

Jako pierwszy organizer na sztućce, wyłącznie ze względu na sprytne rozwiązanie pozwalające dostosować jego wielkość do szuflady.



W końcu porządek w szufladzie! 6 do 8 przegródek. Rozsuwany organizer do szuflad o szerokości od 32 do 51 cm. Z lakierowanego drewna bukowego. Wymiary (szer. x wys. x gł.): ok. 32-51 x 7 x 45 cm. Cena: 74,99 zł.

Talerze do wypiekania pizzy



Jednoczesne wypiekanie 3 pizz przy termoobiegu. Blachy pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu. Składany stelaż odporny na działanie wysokich temperatur do 230°C. Wymiary (szer. x wys. x gł.): ok. 30 x 19 x 25 cm, blachy - Ø każdej ok. 29 cm. Kolor blachy - czarny. Cena: 69,99 zł.

Piec z kamienną płytą do wypieku pizzy



Typowo włoskie urządzenie. Do przyrządzania świeżej domowej pizzy i podgrzewania pizzy mrożonej. Czas nagrzewania ok. 5 minut. Moc 1 000 W. Kamienna płyta, okienko, otwory na parę, timer z automatycznym wyłączeniem po upływie 30 min. Oraz 3 stopniowy włącznik: grzanie od góry, z dołu oraz jednocześnie od góry i z dołu. Z emaliowaną płytą i 2 łopatkami do pizzy ze stali nierdzewnej 18/10 z drewnianymi uchwytami. Kolor: czarny. Cena: 299 zł.

Tarka do parmezanu



Tarka do ścierania serów, z bębnem o wyjątkowo ostrych ostrzach. Prosta, bezpieczna obsługa na korbkę. Nadaje się do mycia w zmywarce. Z tworzywa sztucznego. Bęben ze stali nierdzewnej 18/10. Cena: 39,99 zł.

Nóż do szatkowania



Szybko poszatkowane oregano, bazylia i rozmaryn. Z obustronnie szlifowanym podwójnym ostrzem - wyjątkowo ostry. Stal nierdzewna 18/10. Z ochroną ostrzy. Nadaje się do mycia w zmywarce. Cena: 39,99 zł.

Cyfrowy termometr do wina



Dopiero w odpowiedniej temperaturze aromat rozwija się w pełni. Do szybkiego ustalania temperatury wina należy przyłożyć termometr do butelki za pomocą giętkiego uchwytu. Stały pomiar temperatury co 2 sekundy: z wysokogatunkowego czarnego tworzywa sztucznego z powłoką typu soft touch i wyświetlaczem LCD wskazującym temperaturę. W zestawie z baterią. W ekskluzywnym opakowaniu na prezent. Cena: 29,99 zł.

Worek na sałatę


Szczelnie zamknięty worek z mikrofibry długo utrzymuje świeżość. Gęsto tkane włókna zbierają nadmiar wilgoci z mokrych liści sałaty, owoców i warzyw. Zapewnia im to optymalny klimat świeżości. Dzięki temu, że zawartość worka przez wiele dni pozostaje świeża i chrupiąca, można przygotować nawet większą ilość sałaty albo podzielić ją na porcje. Cena: 39,99 zł.

Produkty dostępne w ofercie Tchibo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...